11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (2024)

Yrityksellesi ja tuotteillesi sopivan tulomallin löytäminen on uskomattoman tärkeä osa yrityksesi perustamista ja laajentamista. Se on keskeinen osa brändin rakentamista. Tutustu suosittuihin tulomalleihin ja oikean valitsemiseen.

 • Mikä on tulomalli?
 • 11 erilaista tulomallia
 • Tulomalleihin liittyvät kulut
 • Kuinka valita tulomallisi

Liity uutiskirjeemme saadaksesi viimeisimmät SaaS-tiedot

Tilaamalla hyväksyt Paddle-uutiskirjeen vastaanottamisen. Peruuta tilaus milloin tahansa.

Yhdessä enitenkuuluisia linjoja vuoden 1941 klassikostaKansalainen Kane,Mr. Bernstein julistaa: "Ei ole temppu ansaita hirveän paljon rahaa... jos haluat ansaita paljon rahaa.” Kunpa tuo väite olisi niin totta kuin miltä se näytti. On luultavasti tarkempaa sanoa: "On olemassa amonia tapojaansaita paljon rahaa."

Tämä pätee erityisesti ohjelmistoyrityksiin, sillä mobiili-internetin nousu stimuloi räjähdysmäisesti kannattavien tulomallien määrää. SaaS-liiketoiminnallesi parhaiten soveltuvan tulomallin valitseminen ei kuitenkaan ole helppoa (vaikka se olisi ainoa, mitä haluat tehdä, on valita tulomalli SaaS-liiketoiminnallesi).

Valintasi auttaa määrittämään omasimyyntistrategia, ja sieltä kasvuvauhtiin, aluksi investoitavaan rahamäärään ja siihen, millainen suhde todennäköisesti rakennat asiakkaidesi kanssa. Enemmän kuin se – valinta määrää yrityksesi tulevaisuuden.

Katsotaanpa joitain suosituimmista nykyään käytettävistä tulomalleista – miksi ne ovat suosittuja, miksi ne toimivat ja miksi ne toimivat (tai eivät) toimi sinulle.

Mikä on tulomalli?

Tulomalli on tulontuottokehys, joka on osa yrityksen liiketoimintamallia. Yleisiä tulomalleja ovat tilaus, lisensointi ja merkintä. Tulomalli auttaa yrityksiä määrittämään tulonhankintastrategiansa, kuten: mikä tulolähde priorisoida, ymmärtää kohdeasiakkaat ja kuinka hinnoitella tuotteet.

Tulomallit sekoitetaan usein tulovirtoihin, luultavasti siksi, että jokainen on yksi tulonlähde. Ne sekoitetaan myös liiketoimintamalleihin, joihin tulomallit ovat osa. Tulomallit auttavat yritysten omistajia päättämään, kuinka he hallitsevat tulojaan, ja heidän on täytettävä liiketoimintamalli.

Ilman harkittua tulomallia yrityksellesi aiheutuu kustannuksia, joita se ei voi kestää. Tulomallin avulla voit asettaa, seurata ja ennustaa liiketoiminnan kasvua tiettyjen asiakassegmenttien perusteella.

11 erilaista tulomallia

Täydellistä tulomallia ei ole olemassa, mutta joidenkin alla olevien menetelmien suosio viittaa siihen, että monet niistä ovat hyvin räätälöityjä tämänhetkiseen markkinatilanteeseen. Tässä käydään läpi kunkin tyyppiset tulomallit ja milloin niistä voi olla eniten hyötyä ja soveltuvuutta.

1. Tilaus

Thetilausmallion "vanilja" SaaS-tulomalli, ei sillä, että hyvin tehdyssä tilaussuunnitelmassa olisi mitään tylsää. Yritykset laskuttavat asiakkaalta kuukausittain tai vuosittain tuotteen tai palvelun käytöstä. Kaikki tulot lykätään ja maksetaan sitten erissä.

Tilausmalli on ehkä suosituin SaaS-yritysten keskuudessa sen monipuolisuuden, lupauksensa vuoksitoistuvat tulot, ja korkea arvo: asiakkaan elinikäinen tasapaino.Oikein tehtynä se on yksisuuntainen lippu kestävään kasvuun.

11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (1)

Yritykset, jotka työskentelevät toistuvilla tulomalleilla, kutentilaus tai lisenssi, näet enemmän arvoa asiakkaalta tietyn asiakkaan elinkaaren aikana.

Mahdollisuus tarjota erilaisia ​​arvovaihtoehtoja tarkoittaa, että yrityksesi voi vastata useisiin asiakkaiden tarpeisiin ja laajentaa vetovoimaasi. Hubstaffin tilaussuunnitelma, joka näkyy alla, on genren klassikko:

11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (2)

Hubstaffin eri suunnitelmat eroavat toisistaan ​​hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan. Tämä tilausmallin joustavuus tarkoittaa, että alustavat tai pienemmän budjetin asiakkaat voivat silti saada tarvitsemansa, samalla kun he voivat nähdä, mitä ylimääräistä he voisivat saada muutamalla dollarilla kuukaudessa.

Freemium-mallia kuvataan usein tilaustulomalliksi, mutta itse asiassa se on hankintamalli, ei tulomalli. Freemium sisältää käyttäjille ilmaisen pääsyn sovellukseen ja sen jälkeen tilausten myynnin premium-tasolle, joka sisältää enemmän ominaisuuksia.

2. Merkintä

Markup on hyvin yleinen tulomalli ostajayrityksille (eli yrityksille, jotka ostavat myymiään tuotteita). Se on niin yksinkertaista kuin vain voi olla: Ota juuri ostamiesi tuotteiden hinta, merkitse X % ja tee voittomarginaali alkuperäisestä ostoksesta.

Merkintämallilla on useita alalajeja, mukaan lukien seuraavat:

 • Tukkumyynti: Tavaroiden tai tavaroiden myynti vähittäiskauppiaille, yrityskäyttäjille tai muille tukkukauppiaille
 • Vähittäiskauppa: kysynnän tunnistaminen ja sen tyydyttäminen toimitusketjun kautta useiden mahdollisten myyntipisteiden kautta, mukaan lukien fyysiset ja sähköiset

Markupia käyttävät erityisesti välittäjät, kuten verkkokaupan markkinapaikat - esimerkiksi Amazon. Amazon veloittaa sivustoaan käyttävältä myyjältä keskimäärin 15 % myynnistä plusFBA-maksut(mukaan lukien varastointi, keräily ja pakkaus, toimitus).

5. Pay-Per-User

Yksi kestävimmistä SaaS-perinnöistä liike-elämässä on pay-per-user (PPU) -järjestelmän käyttöönotto. Se tarkoittaa, että asiakkaalle annetaan potentiaalisesti rajoittamaton pääsy useisiin ominaisuuksiin ja laskutetaan vain käyttämistään palveluista. SaaS:n kynnyksellä, koska ohjelmisto ei vaatinut fyysistä toimitusta ja otettiin käyttöön niin nopeasti ja halvalla, PPU vaikutti järkevimmältä tulomallilta.

Kuitenkin niin luonnolliselta kuin se aikoinaan näytti,pay-per-käyttäjä ei ole suosittuenää. Arvon antaminen tuotteellesi on yksi tulomallisi keskeisistä näkökohdista, ja siihen sisältyy sen osoittaminen, miksi se on kohdeasiakkaidesi arvokkaiden dollarien arvoista, eikä vain tehdä kaikesta niin halpaa ja helppoa, että he eivät voi kieltäytyä. PPU:n ongelmana on siis se, että tuotteellesi annetaan harvoin arvoa.

Lisäksi PPU tappaa kuukausittaisen aktiivinen käyttäjä -mittarisi. Käyttäjäkohtainen mittari ei ole kaikkein hyödyllisin asiakkaille arvon johtamisen kannalta – sen ota tai jätä -lähestymistapa toimii aktiivisesti päivittäisten aktiivisten käyttäjien lukumäärääsi vastaan ​​ja vaikuttaa siten vaihtuvuusasteeseen.

6. Lahjoitus

Kuten nousu ja nousu osoittavatKickstarter- jaPatreon-pohjaisissa hankkeissa altruismi on, joskin arvaamaton, varsin tehokas tulomalli sinänsä. Tavallisten käyttäjien lahjoituksiin luottaminen on yleinen tulomalli voittoa tavoittelemattomille järjestöille, verkkomedialle (eli YouTuberille) ja riippumattomille uutistoimistoille.

11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (3)

7. Yhteistyökumppani

Mikä onkumppanuusmarkkinointi? Tämä uusi, suosittu malli toimii edistämällä viittauslinkkejä asiaankuuluviin tuotteisiin ja keräämällä provisiota näiden tuotteiden myöhemmistä myynneistä. Hyödynnä tuotteesi synergiaa toisen tuotteen kanssa viereisessä tilassa, niin voitte molemmat.

Kumppanuusmalli voi olla niinkin yksinkertainen kuin sisällyttää artikkeliin linkki kirjaan tai muuhun mainittuun tuotteeseen tai tarjota asiakkaillesi erikoissuosituksia ostohistoriaan liittyen (jälleen Amazon on tämän taiteen mestari). Joillakin yrityksillä, kuten Etsyllä, on jopa aerityinen ohjelmatytäryhtiöilleen, joissa muut yritykset voivat ansaita palkkion kelvollisista myynnistä, joka johtuu Etsyn tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä linkeistä.

Affiliate-tulomalli on yhä suositumpi, koska se sopii tehokkaasti yhteen muiden tulomallien, erityisesti mainoksiin perustuvien mallien kanssa.

8. Arbitraasi

Pääasiassa myyjiin tai markkinapaikkasuuntautuneisiin yrityksiin sovellettavissa arbitraasitulomallissa hyödynnetään hintaeroa saman tavaran/palvelun kahdella eri markkinalla tuottaakseen voittoa. Ostat yhdeltä markkinalta (arvopaperi/valuutta/hyödyke) ja samanaikaisesti myyt toisilla markkinoilla korkeammalla hinnalla juuri ostamaasi ja puss*t väliaikaisen hintaeron.

Arbitraasi on suosittutytäryhtiömarkkinoijat, sekä monien kryptovaluuttayhtiöiden kanssa, joista SFOX on erinomainen esimerkki.

11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (4)

9. Komissio

Tämä transaktiotulomalli sisältää välityspalkkion jokaisesta kahden osapuolen välisestä transaktiosta tai mistä tahansa sen toiselle osapuolelle tarjoamasta liidistä. Se on erityisen suosittu verkkokauppapaikkojen ja -aggregaattoreiden sekä yritysten, kuten riippumattomien musiikinjakelijoiden, keskuudessa.

Provisiopohjaisen liiketoimintamallin käyttöönotto on erityisen helppoa, koska käytät olemassa olevia tuotteita. Kuitenkin, ellei alasi ole hyvin ehdolla monopolille ja ellei yrityksesi ole (tai voi tulla) monopoliksi, löydät provisiomallinerittäin vaikea skaalata.

10. Tietojen myynti

Oletko koskaan kuullut lausetta: "Jos et näe, miten rahat on tehty, olet tuote"? Se on datan myyntiä toiminnassa.

Monet yrityksetdigitaalisten tuotteiden myyntiäja palvelut eivät voisi olla olemassa ilman perustietoa. Datamyynnin tulomallissa nämä tiedot myydään suoraan kuluttaja- tai yritysasiakkaalle. Vaikka tietyt yritykset käyttävät tietojen myyntiä ensisijaisena tulomallinaan, käyttödatan myyntitoisen tulomallin lisääminen on käytännössä kaikkialla.

Vaikka jotkut käyttävät sitäyrittäjähanke, se on myös hyvin perusteltu aiheyleistä huoltaja sitä tulee käsitellä varoen, jos päätät käyttää sitä tulomallina.

11. Verkko-/suoramyynti

Uudeksi tehty vanhanaikainen tulomalli, verkkomyynti ja suoramyynti sisältävät tavaroista tai palveluista maksamisen digitaalisen median kautta.

Verkkomyynti edellyttää, että asiakas löytää tuotteesi lähtevän markkinoinnin (tai verkkohaun) kautta, ja sitä voidaan käyttää ohjelmistojen, laitteistojen ja tilauspohjaisten tarjousten tekemiseen.

Suoramyynti pyörii sisääntulevan markkinoinnin ympärillä, ja se sopii useiden ostajien ja vaikuttajien käsittelemiseen suurilla lippumarkkinoilla.

Tulomalleihin liittyvät kulut

Hyvä tulomalli ei tarkoita vain mahdollisimman suuren tulon puristamista myyntisyklistä; Kyse on myös markkinoiden tavoitteidesi ja resurssivaatimustesi tasapainottamisesta. Startup-tulomalli voi olla merkittävästi erilainen kuin vakiintuneen yrityksen malli, koska sen resurssit ovat hyvin erilaisia.Kun valitset malliasi, kustannusten huomioon ottaminen on ensiarvoisen tärkeää kannattavuuden varmistamiseksi.

Tulojen kustannukset

Ensimmäinen kustannus, jonka todennäköisesti otat huomioon, on tavaroiden kustannukset – kuinka paljon myymiesi tavaroiden tai palvelujen tuottaminen maksaa. Laitteiston osalta tämä voi käsittää testauksen ja valmistuksen; ohjelmistojen osalta se sisältää koko kehityssyklin. Riippumatta siitä, mitä tuotat, myös hallinnollisia yleiskustannuksia sovelletaan.

Löydät tavaroiden hinnasta huomattavasti vähemmän kattavan mittarin kuin tulokustannukset, jotka ovat tuotteen tai palvelun valmistuksen ja toimittamisen kuluttajille kokonaiskustannukset. Se sisältää kaiken, mitä olemme juuri käsitelleet, sekä jakelu- ja markkinointikulut. Tulojen kustannuksia käytetään useammin SaaS- ja muilla palvelusuuntautuneilla toimialoilla, koska se helpottaa SaaS:n tuotannon ulkopuolella syntyvien kustannusten seurantaa.

Prototyyppien valmistuskustannukset

Prototyyppien valmistus on olennainen osa minkä tahansa tuotantosyklin ja valitettavasti yksi kalleimmista. Kun testaat uuden tuotteesi prototyyppejä tai beta-versioita, pienimmätkin versiot voivat edellyttää kalliita muutoksia tuotanto-/kehitysprosessiisi.

Tämä koostuu yleensä perustason kustannuksista ja sen lisäksi iteraatiokustannuksista. Prototyyppien valmistuskustannuksia arvioitaessa on viisasta suunnitella useita iteraatioita; on erittäin epätodennäköistä, että saat kaiken oikein ensimmäisellä kerralla, varsinkin jos tuotteesi on innovatiivinen tai koostuu useista ominaisuuksista.

Laitekustannukset

Yksi SaaS-yrityksenä olemisen kauneimmista asioista on, että tuotantolinjoja ei ole käynnissä. Siitä huolimatta laitekustannukset vaikuttavat edelleen tulokseen.

Laiteohjelmisto,sovellusten kehitystyökalut, palvelimen vuokraus sekä muut tilauksella ostetut hallintopalvelut (esim. Slack tai Hubstaff) vaikuttavat laitekustannuksiisi, mutta yleensä laitekustannusten pitäisi olla kaikista helpoin ennakoida.

Työvoimakulut

Alipalkattu työvoima on onneton työvoima (jos se ylipäätään on työvoimaa); palkkakustannukset tulevat ulos tulostasi.

Perustuu palkan ja provisioiden vuorovaikutukseenkorvaussuunnitelma, sekä tarjoamasi välityspalkkion tyyppi (täysin avoin tai rajoitettu? Onko mukana kiihdyttimiä/hidasteita?), sinun on suunniteltava työvoimakustannukset eri tavalla.

Mainos- ja markkinointikulut

Mainonta- ja markkinointikulusi määräytyvät seuraavasti:

 • Mainos- ja markkinointitiimesi koko
 • Valotusasteikko, jolla kuvaat
 • Menetelmäsi mainontaan ja markkinointiin:
  undefinedundefinedundefined

Tulomallisi on ainutlaatuinen

Niin monia tulolähteitä, niin monia tulomalleja, niin vähän aikaa.

Tulomallien välillä on joitain perustavanlaatuisia eroja. Jos esimerkiksi olet SaaS-yritys, joka tuottaa omaa ohjelmistotuotetta, et todennäköisesti pääse niin pitkälle arbitraasimallilla. Samoin, jos tuotteesi on media tai jos olet myyjä, tilauspohjainen tulomalli ei tee temppua. Lahjoitusmalli ei palvele parhaiten tuotetta, jonka potentiaalisten tulojen enimmäismäärä on korkea.

Siitä huolimatta päätulomallin valinta tuotteellesi toimivasta erästä ja se, miten yhdistät ne muiden mallien asianmukaisiin ominaisuuksiin, on kuitenkin sinun ja vain sinun. Tuotteesi ja markkinat tulee pitää mielessä koko ajan, kun teet malliasi, täydennät sitä ja jalostat sitä. Sen jälkeen tulojen tuomisen pitäisi olla yhtä helppoa kuinKansalainen Kanesanoi.

Liity uutiskirjeemme saadaksesi viimeisimmät SaaS-tiedot

Tilaamalla hyväksyt Paddle-uutiskirjeen vastaanottamisen. Peruuta tilaus milloin tahansa.

Aiheeseen liittyvää luettavaa

Takaisin resursseihin

BillingSaaS kansainväliset maksutavat: Edut ja vertailutLaskutuspetos SaaS:ssa: kuinka havaita se ja lopettaa se ennen kuin se maksaa sinulle rahaaBillingChargebacks selitti: Mitä ne maksavat ja kuinka niitä voi vähentää
11 tulomallia, esimerkkejä ja vinkkejä oikean mallin valitsemiseen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5677

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.