12 gratis manieren om oude foto's van uw huis te vinden (2024)

Zou het niet geweldig zijn om oude foto's van je huis te vinden?Zie je hoe je buurt er vroeger uitzag?Oude foto's van uw huis kunnen u vertellen welke kleur uw huis vroeger was, hoe de veranda vroeger was ingericht, of hoe het eruit zag voordat er toevoegingen werden gebouwd.Hier zijn 12 gratis plaatsen om oude foto's van uw huis te vinden.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (1)

Dit bericht bevat affiliatielinks, inclusief maar niet beperkt tot Amazon Associates.Als zodanig verdien ik aan kwalificerende aankopen.Volledige openbaarmaking gelegenhier.

Gids over hoe u de geschiedenis van uw huis kunt onderzoeken

Dit bericht maakt deel uit van een tutorial over hoe u de geschiedenis van uw huis kunt onderzoeken.Zorg ervoor dat je mijnBeginnersgids voor het traceren van de geschiedenis van uw huisevenals 15+ andere berichten gecategoriseerd onderHome History Research.

Achtergrond

Ik ben een gemiddelde huiseigenaar met een oud huis.Maar ik heb een meer dan gemiddelde nieuwsgierigheid naar mijn huis en zijn geschiedenis.Het begon met het leren over dearchitectuurvan mijn huis (Amerikaans Foursquare), geëvolueerd naar het onderzoeken van online databases om te leren wanneer het wasgebouwden wie vroegerlivedaar.

Een van mijn favoriete onderdelen van het onderzoeken van de geschiedenis van mijn oude huis was door oude foto's te kijken.Ik zal van tevoren toegeven dat ik eigenlijk nog geen foto's van mijn oude huis heb gevonden (althans nog niet ...).

Maar het doorlopen van oude foto's van mijn buurt bracht me een grotere band en waardering met mijn gemeenschap.En eerlijk gezegd, als een zelfbenoemde nerd, was leren over de geschiedenis van mijn stad leuk!

Waar kunt u gratis oude foto's van uw huis vinden?

Hieronder staan de 12 beste plaatsen die ik heb ontdekt om oude foto's van uw huis te vinden.Sommige van deze bronnen zijn online, terwijl sommigen vereisen dat je wat schoenen aanzet en dit trottoir raakt.

Goed nieuws - ze zijn allemaal gratis, maar sommige aspecten kunnen een kleine kosten vereisen (bijvoorbeeld een gedrukte foto).

Er is geen garantie dat deze bronnen foto's van uw huis bevatten, maar het is het proberen waard.Succes!En laat het me weten als je andere bronnen vindt….

1. Lokale historische samenleving

Lokale historische samenlevingen zijn een schat aan oude foto's.Deze organisaties verzamelen, organiseren en bewaren historische documenten, kunstwerken en items die relevant zijn voor de lokale geschiedenis.

Deze items kunnen worden gekocht of gedoneerd via commerciële en openbare instanties.Of zelfs gewoon van een gezin dat een cache van oude foto's en memoires ontdekt tijdens het opruimen van de zolder van een overleden lid.

En die foto's kunnen uw huis of de vorige eigenaren omvatten, zoals deze foto van deze Active Historical Society in Downers Grove, een zuidwestelijke buitenwijk van Chicago.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (2)

2. Lokale historische commissie

Hoewel de Local Historical Society een non-profit, vrijwillige run-organisatie is, hebben de meeste steden ook een lokale historische commissie gecreëerd door de statuten van de stad.

Deze commissies zijn meestal belast met het beschermen en behouden van het culturele karakter en activa van de stad, of het nu archeologische locaties, historische gebouwen, open ruimtes, landschappen of historische districten zijn.

Om te bepalen welke plaatsen onder de rechtsgebieden van de Commissie vallen, hebben veel steden enquêtes in opdracht gegeven. En deze enquêtes bevatten meestal foto's ...

Merk op dat een kopie van de enquête vaak ook te vinden is in uw plaatselijke bibliotheek.Dat brengt ons bij ...

3. Lokale bibliotheek

De meeste lokale bibliotheken hebben een speciale lokale geschiedenisruimte of -ruimte.Deze archieven bevatten meestal collecties van oude boeken, kranten, mappen,kaarten, foto's.

Lokale geschiedeniscollecties zijn divers en kunnen moeilijk te navigeren zijn.Sommige bronnen worden misschien niet eens geïndexeerd, zoals kranten.Of erger nog, blijf nog steeds op microfiche of microfilm - Yuck!Als je in de jaren tachtig op de middelbare of middelbare school was, weet je waar ik het over heb ...

Dit kan leiden tot veel verspilde tijd en moeite als je niet weet wat je doet.Voordat u begint met het graven in de archieven, neemt u eerst een van de beste uitMensen om te interviewenOver de geschiedenis van uw huis - de referentiebibliothecaris.

Vertrouw op hun jarenlange expertise - ze zullen precies weten waar ze moeten kijken (en niet kijken).

Maar de zoekopdracht kan leiden tot het raken van goud.Maar het graven door kranten hebben bijvoorbeeld een enorm potentieel om een foto van uw huis te vinden als u in de buurt van het stadsplein of langs een hoofdweg of paraderoute woont.

Hieronder is een foto die ik heb ontdekt op de digitale archieven van mijn plaatselijke bibliotheek van een huis waar ik regelmatig langs rijd.Je weet nooit wat je online zult vinden als je een paar minuten krijgt!

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (3)

4. Buren

Terwijl het eerst dacht, klinkt het een beetje skeevy dat een buurman een foto van je huis zou hebben.

Maar denk er even over na.

Misschien hebben ze een foto van een buurtblokfeest.Of misschien was hun kleine Jimmy vrienden met Johnny die in je huis woonde - en er is een fantastische foto van hen in hun Halloween -kostuums die voor je huis staan.

Welke van uw buren heeft waarschijnlijk de oudste foto's van uw huis?De gepensioneerden die al tientallen jaren in uw buurt hebben gewoond.

Het groeien van een relatie met je buren kan dat niet alleenleer jeover de geschiedenis van uw oude huis (d.w.z. wiegeleefddaar, wieging dooddaar) maar help ook een veiliger thuis te creëren vandiefstal.

5. Vorige eigenaren

De vorige eigenaren hebben waarschijnlijk een overvloed aan oude foto's van uw huis.Maar hoe vind je ze?

Een paar manieren, waaronder je buren - misschien zijn ze nog steeds vrienden die hun contactgegevens hebben.Stuur een beleefde en niet-opdringerige brief om informatie te vragen en of ze oude foto's van uw huis hebben.En als ze niet kunnen scannen en naar u sturen om af te drukken, bieden ze dan aan om te vergoeden voor kopieën.

Een andere manier om contact op te nemen met vorige eigenaren voor oude foto's van uw huis is via de volgende bron, online communitygroepen….

6. Online gemeenschapsgroepen

Zoek en doe mee met online communitygroepen zoals Facebook voor Local History Group voor uw regio.

Scan door de berichten om foto's van uw buurt te vinden, lees door townfolk herinneringen of vind ideeën over aanvullende bronnen om de geschiedenis van uw huis te onderzoeken.

Ik heb eerdere eigenaren gevonden via een lokale Facebook -groep.Helaas hadden ze geen foto's die ze wilden delen, maar het was nog steeds verfrissend om een gesprek over ons huis te voeren.

7. Historic American Buildings Survey [Habs]

Halverwege de jaren dertig tijdens de Grote Depressie machtigde de federale overheid een landelijk onderzoek om de architecturale erfenis van de natie te documenteren.

DitHistoric American Building SurveyZet architecten en fotografen om te werken met het onderzoeken van historisch belangrijke huizen in het hele land.En gaat vandaag verder.

Er is een kans dat uw huis of buurt in deze database is opgenomen.

8. Vintage ansichtkaarten

In de vroege jaren 1900 werden camera's commercieel beschikbaar voor de algemene bevolking.

En net als de meeste technologie werd het snel populair.Mensen maken een foto van verschillende plaatsen, waaronder hun huizen, omzetten ze in ansichtkaarten om naar familie en vrienden te sturen.

Deze ansichtkaart c1910 van een straat in Little Falls, NY werd ontdekt op eBay door een vrouw die momenteel in een van het getoonde huis woont.Kijk er goed naar.Eerlijk gezegd kan ik niet zeggen of het een tekening of een echte foto is.Hoe dan ook, het toont verbazingwekkende visuele details van de buurt.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (4)

Controleer verschillende herverkoopwebsites van eBay, om te zoeken naar ansichtkaartenEtyof specifieke vintage verzend dealers zoalsTuck DB ansichtkaarten,,Francis Frith, EnMaryl Martin.

9. Wat was er

DeWat was daarHet doel van Project is om een fotografische geschiedenis van de wereld te weven.

Hoe werkt het?Het nodigt de gemiddelde persoon uit om hun oude foto's te uploaden via een reeks korte eenvoudige stappen.De foto's worden vervolgens gekoppeld aan de geografische locatie op Google Maps voor iedereen om te verkennen en te leren.

In wezen is het een virtuele tijdmachine.

En het potentieel ervan is behoorlijk spectaculair.(In mijn bescheiden dagelijkse mening ...)

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (5)

Hoewel ik geen foto's van mijn buurt op deze site heb gevonden, geef ik toe dat ik een enorme hoeveelheid tijd heb besteed aan het leuk vinden van het verkennen van bekende buurten en het browsen van foto's.

10. Websites van genealogie

Genealogie websites hebben databases boordevol oude foto's.Ancestry.com heeft bijvoorbeeld eenVS, Family Photo Collection, c.1850-2000Database die een verzameling door de klant ingediende voorouderlijke en relatieve foto's is.(Ancestry had ook een ansichtkaartsectie).

Foto's zijn voornamelijk van individuen en gezinnen.Maar veel van deze foto's werden in of rond hun huizen genomen.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (6)

Merk op dat deze websites meer persoon zijn dan adresgedreven, dus u zou basisinformatie (namen, geboortedatum) van eerdere eigenaren van uw huis moeten weten om op dit soort websites te zoeken.

Abonnementen zijn meestal nodig om genealogiewebsites zoals Ancestry te verkennen.Maar neem contact op met uw plaatselijke bibliotheek.Mijn plaatselijke bibliotheek had een gratis abonnement dat ik kon lenen.

11. Housenovel

Housenovel is een gratis website voor thuisgeschiedenis waarmee mensen gemakkelijk thuisgeschiedenis in de Verenigde Staten kunnen ontdekken en delen.Het is een door de gebruiker gegenereerd platform dat iedereen kan gebruiken om thuisfoto's, informatie en verhalen op een interactieve tijdlijn te uploaden om het volledige verhaal van een huis voor je ogen te zien ontvouwen.

Denk aan Zillow Meetsancestry.com!

Huisis een van de belangrijkste middelen van de natie geworden, werken aan het samenvoegen van zoveel mogelijk thuisgeschiedenis op één plek.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (7)

Tot nu toe heeft Housenovel meer dan 20.000 huizen opgenomen en elke dag groeien.

12. Vintage luchtfoto's

Hoewel vintage antennes geen detail op straatniveau over uw huis kunnen geven, kunnen luchtfoto's een duidelijke en ongecompliceerde tijdlijn bieden voor hoe uw buurt is gebouwd.Terwijl ik dieper in vintage antennes in duikhier, de onderstaande 3 opties zijn een goede plek om te beginnen.

Historische antennes

Historische antennesGeeft u toegang tot de grootste verzameling historische antennes in de Verenigde Staten met tientallen jaren van gegevens.De technologie zorgt voor een ongelooflijk hoogwaardige nauwkeurigheid om u te helpen de locatie van uw huis vrij gemakkelijk te lokaliseren.

Het is gratis om door dekijkerOm uw huis te vinden, maar fysieke prints worden alleen aankoop.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (8)

Vintage antennes

Een andere bron,Vintage antennes,Richt zich op historische antennes van plattelandsgemeenschappen en kleine boerderijen.

Ze organiseren een verzameling van meer dan 18 miljoen foto's die de tweede helft van de 20e eeuw overspannen en een tijd in de Amerikaanse geschiedenis documenteren toen het leven draaide om plattelandsgemeenschappen en kleine boerderijen.

Net als historische antennes, gratis om te bladeren, hebben fysieke prints een vergoeding.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (9)

Staats- en stadsafdrijfarchieven

Sommige grotere steden hebben hun eigen online historische kaarten die u per adres kunt zoeken.In slechts enkele minuten kon ik websites vinden met een overvloed aan oude foto'sNew York City,,Philadelphia, EnPortland, of.

13?Sepiatown

Opmerking: toen ik dit bericht in 2022 schreef, was de website actief.In 2023 was het er echter niet meer ...Maar ik heb besloten om hun informatie hier te houden voor het geval het nieuw leven wordt ingeblazen ...

Sepiatownis een andere online repository wiens doel is "om zowel een venster aan het verleden te bieden door fotografie, geografie en technologie samen te voegen, evenals een forum voor instellingen en individuen om historische afbeeldingen te delen en in kaart te brengen".

Wauw - dat is een mondvol.Maar je begrijpt het.

Net als wat er was, verwelkomt Sepiatown archiefbeelden van groot en klein collecties om te worden geüpload en gekoppeld aan een kaart voor mensen om te verkennen.

Persoonlijk vond ik meer foto's van commerciële (versus residentiële) gebieden die naar deze site werden geüpload, maar er is nog steeds gelegenheid om een foto van een huis tegen te komen.

12 Free Ways to Find Old Photos of Your Home (10)

Als waarschuwing is dit een andere website die je gemakkelijk door het konijnenhol zou kunnen gaan en uren later zou kunnen opkomen….Ik spreek uit persoonlijke ervaring!😂

Heb je een oude foto van je huis gevonden?

Zo ja, gefeliciteerd !!!Als het in slechte staat is, wil je misschien overwegenFoto -restauratie.Ook - zorg ervoor dat je scant of digitaliseert om deze kostbare geschiedenis te behouden!

gerelateerde berichten

Vrijwaring

Ik ben gewoon een gemiddelde huiseigenaar met de wens om over mijn huis te leren en andere huiseigenaren te helpen.

In een vorig leven (als milieuadviseur) heb ik enkele van deze middelen gebruikt om de geschiedenis van commerciële eigenschappen te onderzoeken.

Ik ben echter geen professionele genealoog.Als u een uitputtende lijst met bronnen nodig heeft, neem dan contact op met eenProfessionele woninggenealoog.

*** Dit bericht was te zien opOma's huis DIY Link Party #268! ***

Wil je de eerste zijn die op de hoogte is van nieuwe berichten?Zorg ervoor dat je me volgtPinterest,,Facebook,,InstagramofTwitter.

Of nog beter ... Abonneer u hieronder!

Mijn maandelijkse (weliswaar soms meer, soms minder ...) e -mails zijn als het ontvangen van een onverwachte brief van een oude vriend zonder dat je je slippers hoeft aan te trekken en naar je mailbox te lopen….Zien?Ik heb je, mijn vriend!)

Wil je dat ik meer berichten uithaalt met waardevolle tips en tools?Brandstof me met cafeïnechai melk, en ik zal sneller schrijven.😊

[Opmerking: mijn berichten zijn trots verbonden met deze verbazingwekkendeLink PartiesVol met doe -het -zelf ideeën en inspiratie!]

12 gratis manieren om oude foto's van uw huis te vinden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5877

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.